Oud-burgemeester van Rotterdam en oud-minister Bram Peper (82) overleden

Bram Peper, voormalig burgemeester van Rotterdam en oud-minister van Binnenlandse Zaken, is overleden. Dat heeft zijn familie zaterdag 20 augustus laten weten aan het persbureau ANP. Peper is 82 jaar geworden. Hij woonde in Rotterdam en overleed zaterdagmiddag na een kort ziekbed in het bijzijn van zijn naasten.

Bram Peper, een PvdA-man, was van 1982 tot 1998 burgemeester van Rotterdam. Daarna werd hij minister van Binnenlandse Zaken in het tweede kabinet-Kok.

Suriname

Peper heeft door de jaren heen vooral de politieke situatie in Suriname op de voet als geïnteresseerde burger gevolgd en stak, indien ernaar gevraagd, nooit zijn mening over het politieke systeem van Suriname onder stoelen of banken en de positie van enkele personen die in het verleden een gooi deden naar het presidentschap.

Begin januari 2008 ontving Bram Peper, vanwege zijn deskundigheid op het terrein van ontwikkelingsvraagstukken in Suriname, bij de Vereniging Ons Suriname in Amsterdam uit handen van oud-Staatsolie directeur Eddy Jharap een gesigneerd boek over Jharap. 

In september 2009 werd bekend, dat Bram Peper tijdens de Surinaamse verkiezingscampagne richting de verkiezingen in mei 2010  parlementsvoorzitter Paul Somohardjo zou adviseren. Somohardjo had de Rotterdamse oud-burgemeester benaderd tijdens een bezoek aan Nederland. Peper stemde met het verzoek in vanwege zijn grote betrokkenheid met Suriname.

Peper wilde graag meedenken over de relatie van Suriname met Nederland en hoe de werkgelegenheid in Suriname kon groeien. Verder wilde hij proberen de opkomst bij de verkiezingen te stimuleren.

Zijn overlijden was zaterdagmiddag ’trending topic’ op onder andere Twitter. Velen betuigen hun medeleven en halen herinneringen op aan deze markante man.

PK

error: Kopiëren mag niet!