Bouwvallige woning preventief afgebroken

Een bouwvallige woning in het district Nickerie wordt vanwege preventieve maatregelen afgebroken. De eigenaar gaat in gesprek met Dagblad Suriname.

Voorkomen van erger

Ter voorkoming van erger is het een juist besluit geweest van de familie Jipat om hun huis, dat al in een heel gevaarlijke toestand verkeerde, af te breken. Verder is het ook kenbaar gemaakt door de bewoners, dat de situatie al zeker drie dagen zo is.

De wanden waren volgens meneer O. Jipat al gebroken, vanwege het feit dat het huis al jarenlang in zo een bouwvallige staat verkeert. Het huis wordt in delen afgebroken. Meneer Jipat voegt eraan toe, dat het huis er al een aantal jaren zo bij staat.

Gezin heeft geen volledig huis meer om in te blijven

Het gezin dat verbleef in het huis, toen het op het punt van instorten stond, bestond uit meer dan vijf mensen. Er zijn ook kinderen die in het huis woonden. De heer Jipat zegt, dat hij al een hele tijd bezig is geweest met het verbouwen van zijn ouderlijk woning, maar dat hij alleen een gedeelte van het huis af kon maken door een gebrek aan middelen.

Met zinkplaten is geprobeerd een thuis te maken om toch er in te kunnen slapen. De geschetste situatie ziet er niet rooskleurig uit. Delen van het huis zijn gebroken. Het balkon is ook niet al te stevig. Planken van het huis liggen schuin en kunnen elk moment losraken en terechtkomen op leden uit het gezin. Meneer Jipat geeft aan, dat hij niet in staat is om het huis verder te bouwen.

GW

error: Kopiëren mag niet!