Organic Movement: “Nu worden we beschuldigd van duistere praktijken terwijl voorheen protesteren een burgerrecht was

De Organic Movement, een groep van actievoerders tegen het beleid van de regering Santokhi-Brunswijk, heeft via social media gesteld, dat eerder protesteren tegen wanbeleid als recht en plicht werd aangemerkt. Nu worden volgens de organisatie beschuldigingen geuit van duistere praktijken en andere agenda’s.

Organic Movement stelt: “Tussen 2017-2020 tegen de regering Bouterse-Adhin protesteren tegen wanbeleid was een burgerrecht en zelfs een plicht van iedere Surinamer. Nu anno 2022 wordt je beschuldigd van duistere praktijken en dubbele agenda’s door dezelfde mensen die toen gebruik maakten van datzelfde democratisch grondrecht. Ironisch he?” 

De organisatie heeft onlangs haar officiële logo gelanceerd. Daar is een adelaar op te zien. Daarover schrijft de organisatie:“Leer van de adelaar en vecht niet tegen de kraaien, blijf gewoon stijgen. Ze zijn een tijdje aanwezig voor de rit, maar ze zullen er snel afvallen. Sta jezelf niet toe om te bezwijken door afleiding, blijf je concentreren op hogere dingen en blijf stijgen.” 

13 augustus weer protest

Organic Movement heeft voor zaterdag 13 augustus een protestactie aangekondigd nabij het monument van Kwakoe in Paramaribo. De acties begonnen op maandag 18 juli. Honderden mensen hebben toen geprotesteerd tegen het beleid van de regering. Onder aanvoering van exponenten van de Surinaamse Politiebond, waaronder Raoul Hellings en Sergio Gentle, maar ook anderen zoals Maisha Neus, Stephano Biervliet en Curtis Hofwijks en Dave van Aerde werd agressief geprotesteerd voor het Kabinet van de President, de Nationale Assemblee en op het Onafhankelijkheidsplein. De mensen waren enorm verhit en er werd “Weg met Chan!” gescandeerd. De actie had een heel agressief karakter en zelfs werd geprobeerd om het Kabinetsgebouw te bestormen.

President Chandrikapersad Santokhi stelde eerder dat de acties een karakter van destabilisatie hebben. “Er is betrokkenheid van politieke partijen. Er worden wegblokkades gepleegd en etnische spanningen worden aangewakkerd. Dit kan niet. De regering gaat proactieve houding nemen; wet en recht handhaven. Rechtsorde gaat hersteld worden.”

error: Kopiëren mag niet!