Later deze maand eerste steenlegging shorebase DP World te Commewijne

Over enkele weken vindt de eerste steenlegging plaats van de shorebase van DP World in Commewijne. Dit is in overeenstemming met de strategische doelstellingen van het bedrijf in de olie- en gassector. DP World had eerder al zijn toezegging gedaan om een ​​uitgebreide Offshore Support Base in Suriname te ontwikkelen. Dit om de vereiste zeer gespecialiseerde, geïntegreerde-oplossingen voor de olie- en gasactiviteiten in het veelbelovende Guyana-Suriname-bekken te bieden.

DP World Paramaribo

Integra Port Services, opererend onder de merknaam DP World Paramaribo, is een joint venture aangegaan met de Surinaamse partners HJ de Vries Project Development NV en FIRM Engineering NV, grondeigenaar en initiatiefnemer van het streven om een ​​faciliteit te bouwen op de oostelijke oever van de Surinamerivier dichtbij de Atlantische Oceaan.

Dicht bij de riviermonding zal de geplande Suzannasdaal Support Base de dichtstbijzijnde haven zijn voor de offshore operaties in Suriname, ongeveer op 200 kilometer afstand van de huidige veelbelovende olievondsten die een snelle levering van en naar ondersteunen de verwachte olie platforms. 

Offshore Supply Base

De Offshore Supply Base, een totale investering van meer dan USD 100 miljoen, zal aanzienlijk veel bedrijvigheid aantrekken naar het land, waardoor de groei van de particuliere sector en het creëren van een breed scala aan duurzame werkgelegenheid ontstaan. Beoordeling van milieu- en sociale effecten voor de ontwikkeling van de bevoorrading basis in Suriname is in het voordeel van de Suzannasdaal-projectie; een belangrijk criterium voor de joint venture onder leiding van DP World.

DP World zei, dat het erop vertrouwt dat deze investeringsuitbreiding in Suriname duurzaam en vruchtbaar zal zijn, in lijn met de duurzame strategie van het bedrijf ‘Our World, Our Future’, waarbij prioriteit wordt gegeven aan duurzaamheid en impact op de mensen, gemeenschappen en omgeving waarin het bedrijf opereert, aldus de nieuwswebsite OilNow.

Local content

Als onderdeel van de local content strategie van Suriname, zal de offshore-ondersteuning basis fungeren als een toegangspoort voor internationale oliemaatschappijen en lokale industrieën om diensten te verwerven en aan te bieden binnen de totale toeleveringsketen en de normen van de havenindustrie in Suriname te verhogen.

“Onze joint venture kijkt ernaar uit om samen te werken met alle overheids- en niet-gouvernementele belanghebbenden en de particuliere sector om gezamenlijk de vereiste infrastructuur en diensten te ontwikkelen”, aldus DP World.

error: Kopiëren mag niet!