Openingstijden RGD-poli’s verruimd vanwege Rotavirus

Het ministerie van Volksgezondheid en de directie van de Stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) hebben direct na de uitbraak van het Rotavirus er werk van gemaakt om extra faciliteiten ter beschikking te stellen na het bezoek aan de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo afgelopen maandagavond. 

Door de uitbraak van het Rotavirus is er een toename van het aantal besmettingen van kinderen met de algemene symptomen:koorts, braken en diarree met als gevolg een verhoogd risico op uitdroging. De druk op de SEH is enorm gestegen, waardoor de situatie onaangenaam is geworden voor patiënten.

De RGD stelt binnen dit kader per donderdag 11 augustus de volgende faciliteiten open voor alle kinderen met bovengenoemde symptomen, met name:

Gezondheidscentrum Limesgracht (Limesgracht no. 78) (tel. 8541054)

Gezondheidscentrum Latour (Awariestraat no. 1) (tel. 8566563)

Openingstijden: Elke dag van 19:00 uur tot 24:00 uur (ook op zon- en feestdagen)

Let wel: de behandeling is gratis! Er worden dus GEEN drempelkosten gevraagd.

Op ouders en verzorgers wordt het beroep gedaan om indien een kind de bovengenoemde klachten heeft, het ten eerste voldoende te laten drinken en daarna contact te maken met de huisarts. Pas na het advies van de arts kan men naar een van deze gezondheidscentra.

De RGD-poliklinieken zijn er op aangegeven tijden voor de opvang van deze groep.

Er wordt gewerkt aan het openstellen van meerdere poliklinieken van de RGD om de zorg dichterbij de samenleving te brengen. Nadere berichtgeving volgt.

error: Kopiëren mag niet!