Bootsman te Stonkampoe onder vuur genomen door Braziliaan vanwege een ‘platte bil’

Een opmerking van een bootsman te Stonkampoe over de billen van een Braziliaanse vrouw, was woensdagochtend 10 augustus voor haar Braziliaanse metgezel voldoende aanleiding om de bootsman onder vuur te nemen met een jachtgeweer. De Braziliaan miste doel, maar een zwager van de bootsman werd geraakt in zijn rechter bovenarm en rechterdijbeen.

De bootsman onderhoudt de route van Afobaka naar het Sarakreekgebied. Rond half acht ‘s morgens was hij bij de aanmeerplaats te Stonkampoe. Op een moment arriveerden op een ATV (All Terrain Vehicle) een Braziliaan en een Braziliaanse vrouw die met een boot naar Afobaka wilden. De vrouw bleek al een afspraak te hebben gemaakt met een andere bootsman.

Hierop maakte de bootsman tegen zijn broer de opmerking, dat ‘de bil’ van die Braziliaanse vrouw toch wel ‘plat’ was. Hierop liet de Braziliaan blijken niet blij te zijn met de opmerking, maar er gebeurde verder niets.

De bootsman liep vervolgens naar een ‘Snesi’ in de buurt om wat te relaxen. Zittend voor de winkel zag de bootsman een andere Braziliaan op een ATV aankomen en die man overhandigde een jachtgeweer aan de Braziliaan die eerder was gearriveerd met een vrouw.

Vervolgens liep de Braziliaan met het jachtgeweer in de aanslag op de bootsman af. Die zag de bui al hangen en zocht snel dekking. De Braziliaan begon te schieten, miste de bootsman die wegrende. Tijdens het wegrennen kwam hij met zijn hoofd tegen een paal en kreeg een barstwond aan het hoofd (zie foto top). Een zwager van de bootsman bleek wel te zijn geraakt door kogels uit het jachtgeweer, in zijn rechter bovenarm en rechterdijbeen.

De schutter is verdwenen op de ATV van de Braziliaan die hem het jachtgeweer had gegeven. De bootsman heeft aangifte van het voorval gedaan bij de politie van Brokopondo.

PK

error: Kopiëren mag niet!