Volksgezondheid gaat voor “Brain Gain”

Het Elsje Finck-Sanichar College (COVAB, Centrale Opleiding voor Verpleegkundigen en beoefenaren van Aanverwante Beroepen) heeft op vrijdag 5 augustus in het bijzijn van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid diploma’s overhandigd aan geslaagden van diverse opleidingen. 

In totaal zijn er 123 geslaagden voor de basisopleiding tot Verpleegassistent, basisopleiding tot Ziekenverzorgende, basisopleiding tot MBO Verpleegkundige, Postbasis/gespecialiseerde opleiding, HBO-opleiding tot HBO-Verpleegkundige en HBO-opleiding tot HBO – Health management.

Minister Ramadhin gaf in zijn toespraak aan, dat hij heel tevreden is met het aantal geslaagden en ziet graag dat men een bijdrage levert aan de zorg in Suriname. De bewindsman zei, dat hij niet graag heeft dat verpleegkundigen vertrekken naar het buitenland. “Brain Gain” is waar het ministerie zich reeds geruime tijd sterk voor maakt om het tekort aan verplegenden te minimaliseren.

Behalve dat er gewerkt wordt aan het verruimen van de opleidingscapaciteit voor Suriname, wordt er ook intensief gewerkt aan het implementeren van een landelijke loonreeks voor de zorgsector. 

Verder wordt vanuit het Herstelplan voor de gezondheidszorg gekeken naar het realiseren van een sectorbrede collectieve arbeidsovereenkomst (CAO). Het EFS-college COVAB, krijgt de volledige ondersteuning van het ministerie van Volksgezondheid om zoveel mogelijk personen op te leiden in de Algemene, maar ook in de Specialistische verpleegkunde.

error: Kopiëren mag niet!