Twee verdachten van diefstal schapen en geiten opgepakt

De verdachten C.R. (31), de jeugdige O.M. en heler M.O. zijn woensdag 3 augustus na uitgewerkte informatie door de Recherche van regio Paramaribo opgespoord en aangehouden, zo bericht de politie vrijdagavond 5 augustus.

Twee benadeelden hadden respectievelijk in de eerste en de derde week van juli aangifte gedaan op het politiebureau Munder. Van beide aangevers zijn in totaal twee schapen en vijf geiten gestolen.

De rechercheurs kregen ook informatie van een derde benadeelde die dinsdag 26 juli aangifte van diefstal van een geit had gedaan op het politiebureau Livorno.

De rechercheurs werkten die informatie uit waarop de verdachten C.R. en O.M. in beeld kwamen. Beide verdachten hebben bij de voorgeleiding een volmondige bekentenis afgelegd, waarbij de heler M.O. die in beeld kwam eveneens in de kraag kon worden gevat.

De heler, die een bekende van de politie is, en de jeugdige O.M. zijn na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld. De heler werd na zijn voorgeleiding en verhoor heengezonden.

De politie vermoedt dat het tweetal meerdere diefstallen van vee heeft gepleegd. Eventuele benadeelden worden opgeroepen zich te wenden tot de Recherche van Paramaribo voor het doen van aangifte. Deze afdeling is ondergebracht op het politiebureau Geyersvlijt en is te bereiken via het telefoonnummer 451163.

error: Kopiëren mag niet!