Bond bij SLM wil aanstelling nieuwe functionaris aanhouden

De Bond Personeel Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, BPSLM, wil dat SLM-topman Paul de Haan de aanstelling van Erik Lindholm, die verantwoordelijk wordt voor het binnenhalen van revenue, aanhoudt. Dat heeft de bond De Haan gevraagd in een brief van donderdag 4 augustus.

De bond schrijft verbaast te zijn geweest toen de heer Lindholm donderdagmiddag vanuit het niets werd voorgesteld aan het personeel van de commerciële dienst.

Volgens de bond is Lindholm “verbonden aan het management van APG, die verantwoordelijk is voor onze verkopen in Nederland”. De bond stelt, dat het gaat om een duidelijk geval van “conflict of interest”. 

“BPSLM en haar leden zijn er niet van overtuigd, dat deze functionaris te allen tijde in het voordeel van de SLM zal handelen. Binnen de organisatie zijn er reeds lang grote vraagtekens over de werkelijke revenue die APG binnenhaalt voor de SLM.”

De bond stelt in haar brief ook, dat er veel “ontevredenheid” is over de wijze waarop is omgesprongen door APG met de verschillende gedupeerde en gestrande passagiers de afgelopen periode”. Verder zijn er twijfels over het contract met APG.

Daarenboven zou de SLM met het aantrekken van de heer Lindholm handelen in strijd met een paar artikelen in de CAO inzake werkgelegenheid en vacatures.

Het faciliteren van Lindholm is de zoveelste benoeming sinds de aanstelling van Paul de Haan als CEO die niet conform geldende procedures geschiedt, aldus de BPSLM. 

De bond doet een dringende oproep aan de leiding van de luchtvaartmaatschappij om de aanstelling van Lindholm aan te houden en in overleg te treden met de bond conform de afspraken binnen de CAO.

PK

error: Kopiëren mag niet!