Wisselkoers blijft stijgen

De wisselkoers van de Amerikaanse dollar blijft stijgen. De Centrale Bank van Suriname noteerde woensdagmiddag een koers van SRD 24, 82 voer de US dollar en SRD 24,34 voor de Euro. De cambio’s verhandelden de US dollar voor SRD 25 en daar boven.

De cambiokoers voor de Euro bedroeg woensdag SRD 24,80.

Met de stijging van de wisselkoers stijgen de prijzen van goederen en diensten gelijk mee. Alles wordt duurder. De steeds stijgende prijzen in de winkels zijn voor de burgers niet langer vol te houden.

Menigeen begint zich af te vragen of de gestegen wereldmarktprijzen van goederen en diensten als gevolg van Covid en de oorlog in Oekraïne de enige redenen zijn voor de stijgende koers en prijsstijgingen. Het wordt tijd dat de monetaire autoriteiten precies komen uitleggen wat ten grondslag ligt aan de steeds stijgende wisselkoers. 

President Chandrikapersad Santokhi stelde afgelopen maandag een uitleg over de koersontwikkeling door de governor van de Centrale Bank in het vooruitzicht. De monetaire autoriteiten zouden dinsdag een ontmoeting hebben met financiële deskundigen.

President Santokhi zei maandag tijdens de regeringspersconferentie, dat niet hij degene is die moet uitleggen wat er met de koers aan de hand is. De Centrale Bank governor moet dat komen doen, zei hij. 

SS

error: Kopiëren mag niet!