Winnares 26ste Editie Open Scholieren Zangcontest Anamika Binda deelt haar ervaring

De Surinaamse Anamika Binda heeft voor de eerste deelgenomen aan het Open Scholieren Zangcontest van SS Promotions en is uitgeroepen tot de winnares. De organisatie spreekt van een geslaagde 26ste Editie van het Open Scholieren Zangcontest in de Anthony Nesty Sporthal.

De andere winnaars van de avond zijn: 2e plaats Rohan Chitan, 3e plaats  Pawan Oepasi, 4e plaats Shiwam Jainath en op de 5e plaats is Priya Matabhiek geëindigd.

Anamika Binda heeft geeft aan, dat zij gaat voor het verder ontwikkelen van een zangcarrière en uiteindelijk uit te groeien tot een artieste. Zij wil graag een zangeres/artieste worden als haar Surinaamse idool onder de artiesten, Nisha Madaran.

De videoclip “Tu hi mera dil” van Madaran bracht haar op het zij een dag zover wenst te komen. Anamika heeft tijdens haar deelname aan het contest gekozen voor het nummer “Tum Mujhe Yun Bhula Na Paoge”. Origineel gezongen door de legendarische Indiase zangeres Lata Mangeshkar.

Anamika koos voor dit nummer, omdat de lyrics haar aanspreken en wijlen Lata Mangeshkar haar idool is. Anamika heeft vanaf haar 10e mogen ervaren dat haar broer dholak bespeelt en aan zang doet. Zodoende kreeg zij interesse voor muziek en werd zang haar hobby en ontspanning. 

Voor de oefeningen was zij niet echt zenuwachtig, maar voor zoveel mensen zingen was echt een ander verhaal. “Ik was een dag voor het zangcontest erg zenuwachtig. De andere kandidaten zongen ook mooi en prachtig. Zaterdag was ik niet meer zenuwachtig, maar juist zelfverzekerd in wat ik deed. Ik had aan de ene kant een gevoel dat ik zou winnen, maar vanuit het andere kijkpunt, alle kandidaten hadden het heel erg prima gedaan. Ik ben heel erg trots op mezelf dat ik eindelijk heb meegedaan aan openscholieren”, aldus de winnares in gesprek met Dagblad Suriname. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!