Ivan Tai-Apin: Opnames voor nieuwe film ‘Gouverneur de Goijer’ in Suriname

De veelzijdige Ivan Tai-Apin is bekend als acteur, regisseur en producent. Dagblad Suriname had al vernomen, dat zijn aankomende nieuwe film is geselecteerd voor de Holland Film Meetings.

Ivan Tai-Apin bevestigt, dat 90% van de aankomende film zal worden opgenomen in Suriname. De binnenstad van Suriname zal omgetoverd worden in een 17de-eeuwse setting, waarbij er een beroep zal worden gedaan om samen met het bedrijfsleven en de Surinaamse overheid deze transformatie te realiseren. Ook op allerlei andere gebieden zullen bedrijven en organisaties worden betrokken bij de realisatie van dit project. Totale cast en crew worden tot nu toe geschat op 1.200 man. 

‘Gouverneur de Goijer’ wordt een historisch liefdesdrama met heel veel spanning en actie. Het is fictie, maar grotendeels gebaseerd op feiten. De talen die gesproken zullen worden zijn Nederlands, Afrikaans, Frans, Surinaams en een beetje Duits.

In het voorjaar van 2023 zal de productie worden opgepakt en de première staat gepland in het najaar van 2023.

Over de selectie zegt Ivan Tai-Apin dat het in contact komen met internationale film professionals meer kansen/mogelijkheden creëert voor de opstart van een filmindustrie in Suriname. Ivan Tai-Apin heeft als doel met ‘Gouverneur de Goijer’, dat het een wereldwijde release wordt. Verder ook nog, dat de kijkers de boodschap van de film begrijpen. Het is ook een poging om aan de wereld te tonen wat slavernij inhoudt.

error: Kopiëren mag niet!