Ra1 photography heeft ook dames als fotograaf (deel 1)

Fotograaf Tina Baldjoor

Ra1 photography is een bekend team in Suriname als het gaat om vastleggen van speciale momenten. Tina Baldjoor is een van de dames/fotografen. Het is uniek, omdat over het algemeen men meer heren kent die aan fotografie doen. Tina vertelt het volgende in gesprek met Dagblad Suriname.

Zij is al meer dan een jaar bezig met fotografie vanuit het team Ra1 photography. Tegenwoordig is er op de meeste sites op social media een artikel/stuk te lezen over fotografie. De 18-jarige omschrijft fotografie als een kunstwerk.

Tina heeft fotografie altijd als passie gehad en haar interesse werd groter toen ze vernam van Ra1 photography. Het was voor Tina gemakkelijk om te stappen naar oprichter Randjiv Sunderpersadlall, vanwege het feit dat het bedrijf bij haar in de omgeving is opgestart. Ze stapte naar de oprichter om informatie te vergaren en met de vraag of zij opgeleid kon worden. Zij kreeg toestemming van Randjiv Sunderpersadlall en werd door hem opgeleid tot een van de gekwalificeerde fotografen. Verder heeft Tina ook gebruik gemaakt van YouTube voor beter begrip van het vak.

Tina Baldjoor is behalve fotograaf ook studente aan het Natin. Haar boodschap naar de gemeenschap toe luidt als volgt: “Je dromen kunnen uitkomen als je ernaar streeft. Ik heb altijd ervan gehouden om foto’s te maken, waardoor ik het bedrijf ben gaan joinen. Ik heb bewust gekozen voor Ra1 photography, omdat het team foto’s met goede kwaliteit aanlevert. Het is geen zwaar werk, hoewel ik ook studente ben. Voor de dames die graag aan fotografie willen doen raad ik aan om niet te twijfelen, want het is een leuk werk.” 

Suriname kent tal van teams als het gaat om vastleggen van speciale momenten.

Het beoefenen van het vak wordt volgens Tina wel gewaardeerd. Bijvoorbeeld: “Wanneer een klant de foto’s heel mooi vindt en ons een compliment geeft. Ook als de klant zegt, dat ze mij als een dame heel knap vinden voor een fotograaf, omdat ze nauwelijks dames zien fotograferen. Als dame vind ik het prettig als mensen naar ons vragen voor fotografie. Een bijzondere dank namens mij gaat uit naar Randjiv Sunderpersadlall, voor zijn kostbare tijd en het verzorgen van de trainingen”, aldus Tina in gesprek met Dagblad Suriname. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!