Echtpaar Oedes-Karijoredjo viert gouden huwelijk

Het echtpaar Oedes-Karijoredjo heeft vrijdag 29 juli haar 50-jarig huwelijk gevierd, zo bericht het Burger Informatie Centrum van het districyscommissariaat Wanica Zuid-Oost.

Het echtpaar werd gehuldigd en kreeg bezoek van districtscommissaris Mohamed Shafiek Goelaman, districtssecretaris Stephen Dompig, de adjunct districtssecretarissen mevrouw Ramdhan S., mevrouw Sanches R. en de heer. Bhikhie N., hoofd van de afdeling ICT. De middelen die gepaard gaan bij zo’n jubileum worden overgemaakt op een bankrekeningnummer opgegeven door het echtpaar.

Echtgenoot Oedes, Loso, is geboren in het district Commewijne en zag het levenslicht op 2 oktober 1950. Hij is het 7e kind uit een gezin van 9 kinderen. De school mocht hij bezoeken. Hij startte met zijn loopbaan bij de Spuitinrichting Van Dijk, als uitdeuker en spuiter voor ongeveer 2 jaren. Hij ging voor een andere uitdaging en werkte bij de Suroto en gaf zijn krachten tot zijn pensioengerechtigde leeftijd als uitdeuker en spuiter. Als hobby heeft hij hengelen, dansen en het houden van zangvogels.

Echtgenote Karijoredjo, Ponidjah, geboren in het district Suriname, zag het levenslicht op 29 januari 1955. Zij heeft ook de school bezocht. Als het 7e kind komt ze uit een gezin van 9 kinderen. Naast haar dagelijkse taak had zij op verschillende plaatsen gewerkt als dienstvrouw. Na het huwelijk werd zij de motor van het gezin. Zij heeft als hobby dansen.

Het echtpaar heeft zelf voor elkaar gekozen. Ze heeft elkaar leren kennen via Javaanse evenementen waar mevrouw vaak dansoptreden deed. Hij ging vaak met vrienden uit en ontmoette haar zodoende. Na de kennismaking werden de wederzijdse ouders hierna in kennis gesteld. De toestemming van de wederzijdse ouders werd verleend. Hierna werd hun huwelijksdag gepland en die voltrok zich in het district Paramaribo op 29 juli 1972. Het echtpaar heeft 3 dochters en 2 zonen. Daarnaast hebben zij ook nog 8 kleinkinderen. Als geloofsovertuiging belijdt het echtpaar het moslim geloof en bezoekt de “Al Azhar” moskee.

Als hoogtepunt in het leven van het echtpaar gaven zij aan dat ze hun intrek mochten nemen in het huis dat hun zoon voor ze heeft opgezet. De hedendaagse activiteiten van het echtpaar zijn planten van groenten voor eigen gebruik en genieten van hun klein kinderen.

error: Kopiëren mag niet!