Groepsexpositie Lost in Nature in Readytex Art Gallery

In Readytex Art Gallery kan deze maand, augustus, weer een bijzondere groepsexpositie worden bezocht. De expositie maakt deel uit van het grotere ALAKONDRE: A Space in Time project, dat tot eind van het jaar in de galerie loopt, en is de eerste in een serie van drie waarvoor kunstenares Sri Irodikromo de aangewezen curator is. 

Lost in Nature is een groepsexpositie met kunstwerken van een gevarieerde groep kunstenaars die zich allen laten inspireren door de onuitputtelijke bron van de natuur.

De natuur speelt al lang een belangrijke rol in het creatief proces van Sri Irodikromo. Als beeldend kunstenares experimenteert zij steeds vaker met het gebruik van natuurlijke materialen. Zo was haar laatste solo-expositie een opvallende manifestatie van kunstwerken waarin ze voornamelijk pigmenten verkregen uit onder andere koffie, kurkuma en pemba gebruikte in plaats van acrylverf. Als curator zet ze haar dialoog met de natuur voort, gefascineerd door de vele mogelijkheden die deze biedt. Materialen voortgebracht door de natuur vormen daarmee de focus van de expositie Lost in Nature. Ook onnatuurlijke of  synthetische materialen en sporen van menselijk handelen die als restanten in de natuur terechtkomen, spelen een rol als reflectie op onze ecologische footprint. 

De ‘Local Master’ van  Lost in Nature is kunstenaar Peter Holman. Van afvalmateriaal maakt hij aparte kunstwerken die Sri in de expositie samenbrengt met werken van andere kunstenaars. 

Uit de collectie van  Readytex Art Gallery neemt Sri werk op van de kunstenaars Dhiradj Ramsamoedj, John Lie A Fo,  Kenneth Flijders, Leonnie van Eert, Miguel Keerveld, Roddney Tjon Poen Gie, Shaundell Horton,  Steven Towirjo en zichzelf. 

De gastkunstenaars van Lost in Nature zij: Clerence Ranoesetiko, Coco Duivenvoorde, Latoya de Gama en Marianne Hiralal. Alle kunstenaars gaan in hun werk op verschillende wijzen om met de natuur en onze menselijke sporen daarin. Zij gebruiken materialen variërend van natuurpigmenten tot hout, takken en lianen, van keramiek tot afvalpapier en -plastic, en ook delen van oude houten huizen. De expositie toont hiermee de rijke diversiteit van Surinaamse kunstwerken. De expositie is te bezoeken tot en met zaterdag 3 september, tijdens de reguliere openingstijden van de galerie. 

error: Kopiëren mag niet!