Weer mensen op ‘Zanderij’ uit de rij gevist vanwege openstaande verkeersboetes

Politieambtenaren van de afdeling Automatische Nummerplaten en Registratie Systeem (ANRS) verrichten regelmatig opsporingswerkzaamheden, waarbij ook de woonadressen van verkeersovertreders worden aangedaan voor het voldoen van hun boete.

Daarnaast worden verkeersovertreders die een verschuldigde boete niet hebben voldaan alsnog op de Johan Adolf Pengelluchthaven opgespoord en uit de rijen gehaald. Pas na betaling van hun boete, kunnen zij de reis kunnen voortzetten, zo bericht het Korps Politie Suriname dinsdag 2 augustus.

De passagiere D.N., die op vertrek stond naar Europa, werd in de vertrekhal afgezonderd vanwege haar vonnis voor het rijden zonder een geldig rijbewijs. Een andere passagier, ene S.S. werd kort na het arriveren uit Miami, Florida (VS) uit de rij gehaald, in verband met de overtreding “doorrijden bij rood verkeerslicht”, waarvoor hij was gevonnist.

Om hun reis alsnog voort te kunnen zetten, hebben tot nog toe alle passagiers ervoor gekozen om een openstaande boete alsnog te voldoen, ter voorkoming van een vervangende celstraf van een aantal dagen en of weken, waardoor zij niet konden afreizen naar een voorgenomen (vakantie) bestemming.

Overtreders die nog openstaande boetes hebben bij de politie worden gevraagd zich spoedig, van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 14.00 uur, te melden bij de afdeling ANRS op het politiebureau Latour om zich te laten informeren over hun snelrecht vonnis en alsnog hun boete te voldoen. Het voldoen van een boete via het POS-systeem is daar mogelijk.

error: Kopiëren mag niet!