Binnenland al twee weken zonder medische zorg

Het binnenland is al twee weken verstoken van medische zorg, omdat het personeel van de Medische Zending in actie is. Het personeel eist uitbetaling  van TWK-geld van de 17% loonsverhoging. De 17% loonsverhoging heeft het personeel in juni gehad, maar de uitbetaling van het TWK geld vanaf januari is nog steeds uitgebleven.

Het BEP-Assembleelid Ronny Asabina vroeg dinsdagmiddag 2 augustus tijdens de openbare  vergadering van het parlement de ernstige aandacht van de regering hiervoor. Het niet beschikbaar zijn van de medische zorg drukt extra zwaar op het reeds dure leven in het binnenland.

Voor spoedgevallen moeten binnenlandbewoners naar Paramaribo afreizen. Daarbij moeten hoge bedragen worden neergeteld voor transportkosten.

De parlementariër kan het niet begrijpen, dat hoewel de ontstane situatie met betrekking tot medische zorg voor het binnenland bekend is bij de regering, er nog steeds niet gezorgd is voor een oplossing. Hij vroeg zich af hoe het zou zijn indien een zorginstelling in Paramaribo twee weken  gesloten zou zijn vanwege een staking.

SS

error: Kopiëren mag niet!