Twee verdachten van gewapende overval op alleenstaande vrouw opgepakt

Leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) hebben donderdag 28 juli de twee roofverdachten R.I. en S.T. op twee afzonderlijke adressen in het ressort Paramaribo opgespoord en aangehouden. De twee worden ervan verdacht met drie andere kompanen op donderdag 30 juni een gewapende beroving te hebben gepleegd op een adres aan de Koprofowrustraat.

Onder bedreiging van messen en een vuistvuurwapen werd een alleenstaande vrouw in haar woning gekneveld en flink toegetakeld. Het slachtoffer moest medisch worden behandeld. 

De gewelddadige verdachten gingen er vandoor met een tv, een laptop, sieraden van geel metaal, een mobiele telefoon, een blauw voertuig en een tas met persoonlijke spullen.

Het onderzoek van deze zaak werd door de politie van het bureau Munder overgedragen aan de Recherche van Paramaribo. Tijdens het onderzoek kwam een wit busje in beeld, waarmee de vermoedelijke verdachten op de locatie waren afgezet en weer waren opgehaald.

Na deze informatie te hebben uitgewerkt kwam de bestuurder van het busje R.I., die een bekende van de politie blijkt te zijn, in beeld. Hij werd opgespoord en aangehouden. Op zijn aanwijzing werd de tweede verdachte S.T. opgespoord en aangehouden.

Na afstemming in met het Openbaar Ministerie zijn beide verdachten hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld. Aan de aanhouding van de overige verdachten wordt gewerkt, zo meldt het Korps Politie Suriname dinsdag 2 augustus.

error: Kopiëren mag niet!