Seniorendagverblijf I Care 4U geopend te Hanna’s Lust

Onlangs is een seniorendagverblijf genaamd ‘I Care 4U’ geopend te Hanna’s Lust. De dagopvang is bedoeld om seniorenburgers (maximaal 20) bezig te houden met tuinieren, gymnastiek, spelletjes, maar ook ervaringen te delen om de geest sterk te houden en zelfredzaamheid te stimuleren. Het doel is het verlengen en verhogen van de levenskwaliteit van cliënten. 

De directrice van I Care 4U is Muriël Rotsburg. Rotsburg is geboren en getogen in Suriname, maar heeft ook een lange tijd gewoond in het buitenland (Nederland en Zwitserland). Nadat zij onverwacht mantelzorger voor haar vader werd, ervaarde zij de voldoening om oudere medemensen aandacht en liefde te geven. Daarop besloot zij de benodigde opleidingen in de zorgsector te volgen. 

“Na het halen van mijn diploma’s, was ik werkzaam in diverse Nederlandse zorginstellingen. Echter, het bloed kruipt waar het niet gaan kon, daarom heb ik besloten om na 28 jaren in het buitenland weer terug te keren naar mijn geboorteland en hier met mijn kennis en ervaring de passie voor de zorg voor ouderen beschikbaar te maken voor mijn landgenoten”, aldus Rotsburg.

Het team van I Care 4U bestaat uit gediplomeerd personeel, waarbij de nadruk ligt op het kunnen invoelen in de toestand van de cliënt, empathie kunnen opbrengen op individueel niveau. “Immers, elke cliënt heeft een eigen niveau met bijbehorende lichamelijke en/of geestelijke beperkingen. Onze uitdaging is om ons handelen op het individuele niveau of te stemmen. Of de cliënt slechts moeilijk ter been is, of in een vergevorderd stadium van dementie: wij proberen hen een leuke en zinvolle dag bezorgen, waarbij uw dierbare met een grote glimlach weer naar huis gaat.”

Rotsburg geeft aan, dat er reeds een pilot van de opvang is gedraaid. Op maandag 1 augustus start de eerste officiële werkdag.

SK

error: Kopiëren mag niet!