Regering zoekt zorgwerkers uit Filipijnen voor Neonatal ICU AZP

In de Ministerraad Raad is woensdag 27 juli goedkeuring verleend voor het aanwerven van Neonatal Intensive Care Unit, NICU, verpleegkundigen bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Het gegeven dat er een tekort aan verplegend personeel bestaat, heeft de aandacht van de regering, aldus Alven Roosveld, woordvoerder van het Kabinet van de President in een ’s avonds uitgebracht kort persbericht.

In regeringsverband is daarom opgeroepen tot aanpak van het probleem. Verder zal er gewerkt worden aan het verbeteren van het huidig zorgstelsel in zijn algemeen met een sterke focus op Surinaamse zorgwerkers.

De regering is momenteel in overleg om een structurele verbetering van de loonreeks van de zorgsector te bewerkstelligen.

error: Kopiëren mag niet!