NPS-leider Rusland stopt met zijn werkzaamheden als staatsadviseur

NPS-voorzitter Gregory Rusland heeft zijn functie neergelegd als staatsadviseur. Dat heeft hij woensdagavond 27 juli meegedeeld tijdens een structurenvergadering van de partij in het partijcentrum Grun Dyari in Paramaribo. Hij bekleedde die functie sinds 1 januari 2021. 

Als staatsadviseur coördineerde Rusland de woningbouwontwikkeling. Samen met vijf ministers moest hij proberen perspectief te helpen brengen in de woningnood situatie in het land.

Aan zijn beslissing ligt ten grondslag dat hij onvoldoende concrete resultaten zag van zijn werk.

De aanwezige partijleden lieten met enig gejuich blijken content te zijn met hetgeen hun leider had bekendgemaakt.

Rusland benadrukte, dat zijn besluit een persoonlijke is en dat het zeker geen gevolgen zal hebben voor zijn optreden en handelen binnen coalitie-verband in De Nationale Assemblee.

Regering moet luisteren naar kritische geluiden onder het volk

De NPS-voorzitter stak niet onder stoelen of banken, dat de regering dient te luisteren naar de kritische geluiden die te horen zijn onder het volk en de afgelopen dagen tijdens de protesten. Fouten moeten gecorrigeerd en er moet een einde komen aan de cultuur van ‘friends & family’ en benoemingen voortvloeiende vanuit die sfeer moeten worden teruggedraaid, zei Rusland.

Etnel en Plein

Dat zijn Assembleeleden Patricia Etnel en Ivanildo Plein deelnamen aan een van de recente protesten van de Organic Movement lijkt niet tot enige sanctie te leiden. Ze hadden op persoonlijke titel deelgenomen. Maar, bij die redenering kunnen natuurlijk vraagtekens geplaatst worden. Immers, hoe geloofwaardig ben je nog als volksvertegenwoordiger wanneer je op persoonlijke titel je manifesteert in een demonstratie tegen het regeringsbeleid, dat je zelf als Assembleelid vorm geeft. Je kunt moeilijk aan burgers verkopen, dat je op straat A zegt en in het parlement B.

Van Etnel was al bekend dat ze problemen heeft met het gevoerde beleid en daardoor ook min of meer de coalitie heeft verlaten. Haar collega Plein staat ook bekend als een kritikaster van dat regeringsbeleid, maar blijft wel gewoon op het coalitie pluche zitten. Door deel te nemen aan een actie tegen het regeringsbeleid heeft hun geloofwaardigheid als coalitiegenoten echter wel een deuk opgelopen.

Partijvoorzitter Rusland zal overigens donderdag in een schrijven zijn beslissing om zijn functie als staatsadviseur neer te leggen aan president Chandrikapersad Santokhi kenbaar maken.

PK

error: Kopiëren mag niet!