Presidentiele werkgroep ‘Ontwikkeling Brokopondo’ geïnstalleerd

Het district Brokopondo heeft de afgelopen tijd te kampen gehad met wateroverlast en andere problemen als gevolg daarvan. Op basis van de petities en de gewenste oplossingen die zijn ingediend door de bewoners van Brokopondo, is woensdag 27 juli in het perscentrum van het Kabinet van de President de presidentiele werkgroep Ontwikkeling Brokopondo ingesteld. Sandino Ratling is benoemd tot voorzitter van de werkgroep.

De werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van het traditioneel gezag van Brokopondo, ondernemers, niet-gouvernementele organisaties van verschillende sectoren die daar vertegenwoordigd zijn. Alle ministeries zijn vertegenwoordigd door medewerkers vanwege de uiteenlopende problemen waarmee het district te kampen heeft gehad.

Verder wordt de groep ondersteund door een clusterteam bestaande uit de ministers David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen, Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport en Albert Ramdin ad interim minister van Financiën en Planning.

Eerst inventarisatie van de schade

Voorzitter Sandino Ratling zegt dat eerst gewerkt zal worden aan de inventarisatie van de schade die veroorzaakt is en op basis daarvan zal er een plan van aanpak geformuleerd worden. De grote bedrijven die opereren in Brokopondo zullen betrokken worden, aangezien deze vanuit hun bedrijfsstrategie de omliggende gebieden moeten ontwikkelen.

“We gaan als groep een overzicht maken over wat de bewoners in het gebied willen. Als er een gebied is waarvan het zeker is, dat die steeds onder water zal komen te liggen worden alternatieve methoden overwogen hoe te zorgen dat de gebieden niet onder water lopen, alvorens over te gaan tot verhuizing”, stelt Ratling. 

“Ik weet dat men bezig is met lokale en internationale experts om bepaalde zaken in kaart te brengen, en worden de adviezen af gewacht alvorens tot actie over te gaan”m aldus de voorzitter.

Ratling is zelf een jonge ondernemer uit Brokopondo met een achtergrond in bedrijfskunde en is bekend met de uitdagingen van het district. President Santokhi heeft graag dat er naast herstel ook gewerkt wordt aan bedrijfsinvesteringen in Brokopondo in het bijzonder op het gebied van ecotoerisme, landbouw en houtverwerking. De werkgroep zal eraan werken binnen een week een plan te presenteren aan het staatshoofd

error: Kopiëren mag niet!