Harriette Inge leidt Instituut voor Bestuursambtenaren

Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport heeft dinsdag 26 juli Harriette Inge geïnstalleerd als directrice van het Instituut voor Bestuursambtenaren in Suriname (IBAS).

IBAS speelt een belangrijke rol bij het opleiden van kader ten behoeve van de bestuursdienst. Deze opleidingen zouden zijn afgestemd op de kennisvereisten voor benoeming in de functie van bestuursopzichter en hoger in de bestuursdienst.

Minister Emanuël haalde aan, dat Inge de ervaring en deskundigheid heeft om deze functie te bekleden. Ook is het volgens de bewindsvrouwe geen onbekend terrein voor Inge. De oorsprong van IBAS bevindt zich in de tijd van toenmalig minister Werner Vreedzaam, maar de organisatie is verwaarloosd in de jaren erna. In 2009 kreeg het de naam IBAS, bij een nieuwe oprichting, waar Inge reeds achter stond. Ook hierna is er weinig gebeurd bij dit kennisinstituut.

Minister Emanuël zegt dat de nieuwe directrice IBAS uit het moeras zal moeten halen. Ze gelooft dat met Inge IBAS naar een hoger niveau getild kan worden.

“Hiermee kunnen de bestuursambtenaren op het niveau gebracht worden, waar het ministerie hen wil. Dit zal moeten geschieden door de trainingen die het instituut verzorgt. Het instituut moet staan voor kwaliteit en moet nu op een moderne en professionele manier uitgedragen worden. Met het instituut waren bestuursambtenaren mensen met gezag. Dat is de afgelopen tijd gedaald, daar moeten we naar terug”, aldus de minister.

De nieuwe directrice liet weten, dat bestuursambtenaren opgeleid moeten worden waar zij wonen en werken. IBAS heeft in elke district een afdeling gehad. In de komende periode zal er verder gewerkt worden hieraan.

De directeur van Regionale Ontwikkeling Mavrick Boejoekoe feliciteerde Inge en gaf net als de minister aan, dat hij er vertrouwen in heeft dat zij het werk het best zal aankunnen. “Er wordt op uw deskundigheid gerekend.” De directeur van regionale Ontwikkeling gaf aan, dat Inge te allen tijde op de ondersteuning van het ministerie mag rekenen.

De bewindsvrouwe wees haar erop om rekening te houden met de financiële uitdaging in het land. Ze raadt daarom de nieuwe directrice aan, om bij problemen die te bespreken met de departementsleiding, zodat er gezamenlijk naar een passende oplossing gezocht kan worden.

error: Kopiëren mag niet!