Succesvolle Poku Neti met ongeveer 31 student-artiesten van het Conservatorium Suriname

De student-artiesten van het Conservatorium Suriname mogen spreken van een succesvolle Poku Neti. Het evenement werd bezocht door genodigden en was ook te volgen via een live stream voor docenten in het buitenland. Dagblad Suriname verneemt dat het geheel een jaarlijks terugkerend evenement is, waarbij alle studenten in de gelegenheid worden gesteld om hun muzikale groei van dat moment te delen met groter publiek. 

Het is de eerste Poku Neti na het opheffen van de Covid-19-maatregelen. Met de komst van de Covid-pandemie was het voor het Conservatorium Suriname ook niet mogelijk om bijeenkomsten/evenementen te organiseren, waardoor de Poku Neti van maart 2020 afgelast moest worden. Ongeveer 31 student-artiesten hebben muziekpresentaties gegeven vanuit Buitensociëteit Het Park.

Het geheel kan omschreven worden als een avond waarop studenten vanaf het schakeljaar tot studenten die dit jaar hun studie aan het CS afronden, hun muzikale vaardigheden hebben getoond op het hoofdvak. Het publiek heeft een kijkje mogen nemen in de “muzikale schoolkeuken” van het Conservatorium Suriname, waarbij talentvolle Surinamers aan de slag waren met musiceren op hun instrument en met zang. De optredens waren een weergave van goed teamwork, ze wisten alle aanwezigen te entertainen. De organisatie van het evenement was volledig in handen van de studenten zelf, met ondersteuning van docenten waar nodig.

Studenten van de opleidingen Bachelor of Music (BM), Bachelor of Music in Education (BME), Associate Degree Multimedia & Sound Technology (MM&ST) hebben deelgenomen aan de Poku Neti 2022. De hoofdvakken van de opleiding BM Lichte Muziek zijn: Zang, Gitaar, Drums en BM Piano Klassiek. De studenten van de opleiding Bachelor of Music in Education (BME), worden opgeleid tot muziekdocent in het formeel onderwijs voor GLO, VOJ- en VOS-niveau. De studenten van de opleiding Multimedia & Soundtechnology worden opgeleid tot professionele soundengineers, zegt onderdirecteur Charmain Belfor in gesprek met Dagblad Suriname. 

De Open Dag van het Conservatorium Suriname aan de Metaalstraat 10A is vandaag, maandag 25 juli. Het publiek wordt in de gelegenheid gesteld om te genieten van presentaties van studenten. Aan de Open Dag is een jamsession gekoppeld, waarbij voor een ieder er een open podium is om zijn/haar muzikale vaardigheden te tonen.

 (Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!