Vuilstortplaats langs de weg te Southdrain in Nickerie baart burgers zorgen

De situatie rond de vuilstortplaats in Nickerie, gevestigd te Southdrain, baart de burgers die gebruik maken van de weg zorgen.

Toeristische trekpleister

Veel gasten die vanuit de richting Paramaribo of gewoon via Southdrain zelf naar de hoofdplaats van het district Nickerie willen komen het vuil dat gewoon in de berm ligt te zien. Het is vreselijk voor de leiders van de tripjes om aan te horen van toeristen hoe vuil het district op het eerste gezicht lijkt. Daarom hebben deze bezorgde burgers van het district gemeend om een beroep te doen op de districtscommissaris om dit probleem zo snel als mogelijk op te lossen vanuit de kant van de regering.

Ziekte van Weil en haar gevolgen

De recente gevallen van de Ziekte van Weil in het district zijn heel hoog. Des te meer nu de buurten en ressorten vies zijn, des te hoger is het aantal locaties waar ratten zich ophouden die deze ziekte verspreiden. Dit is nog een reden die voor paniek zorgt bij de gemeenschap, ze willen dat de locaties waar ratten zijn  zo snel als mogelijk bestrijdt worden om stijging van de gevallen en andere gerelateerde problemen te voorkomen.

De bestuursdiensten hebben twee weken opgegeven waarin gratis grofvuil opgehaald zal worden binnen het district. Het gaat, aldus burgers, toch niet zo snel, omdat gebleken is dat tal van mensen in verschillende ressorten heel erg vies om gaan met hun omgeving en  buurten inderdaad vervuild worden.

Oplossing

Dagblad Suriname heeft getracht om de districtscommissaris Senrita Gobardhan te benaderen met de vraagstukken, maar die heeft nog niet de gelegenheid gehad tot het beantwoorden van de vragen.

Alhoewel er vrijdag 22 juli tijdens een presidentiële conferentie nadrukkelijk door president Chandrikapersad Santokhi erop is gewezen, dat we als burger in het landsbelang netjes om moeten gaan met ons milieu. 

GW

error: Kopiëren mag niet!