Lions doneert voor SRD 80.000 aan ziekenhuizen

Lions Paramaribo Central doneerde vrijdag 22 juli producten en artikelen aan vijf ziekenhuizen ter waarde van SRD 80.000. Aan de instellingen werden onder andere verbruiksartikelen, groente, fruit en rijst gedoneerd. Het gaat om het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, ’s Lands Hospitaal, RKZ, Diakonessenhuis en het Wanica Ziekenhuis.

Op deze manier geeft Lions invulling aan haar opdracht naar de samenleving om honger te bestrijden, kanker bij jongeren aan te pakken en binnenkort wordt ook naar het milieu gekeken.

De middelen komen met behulp van diverse sponsoren tot stand. Ook voor de oogpoli van het AZP zijn medische attributen ter beschikking gesteld. De kinderoncologie afdeling van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo kon ook rekenen op een donatie, waaronder twee ruststoelen. 

Angelic Del Castilho, president van de Lions, zegt dat het heel belangrijk is om invulling te geven aan de gestelde doelen. Zij noemt nogmaals, “fight hunger, eyesight en childhood cancer” als belangrijke doelen waaraan aandacht moet worden besteed. Zij benadrukt dat dit alleen maar tot stand kan komen wanneer sponsoren bereid zijn om hieraan mee te helpen om de noden in de samenleving te helpen verlichten.

Nikita Mwakipesile, facility manager bij het RKZ, zegt zeer erkentelijk te zijn met dit initiatief van de Lions. “Want zoals u weet kampen de ziekenhuizen al geruime tijd met verschillende uitdagingen waaronder tekorten aan verbruiksartikelen. Met deze donatie kunnen wij onze patiënten accommoderen.” Hij merkt tot slot op dat ook de voeding zeer welkom is.
RB

error: Kopiëren mag niet!