Moeder die verdacht wordt kind uit auto te hebben geduwd, in vrijheid gesteld

De 26-jarige Rukshana G., die ervan verdacht wordt haar 2-jarige dochter uit een rijdende auto te hebben geduwd, verscheen vrijdag 22 juli voor kantonrechter Lydia Ravenberg. Het voorval deed zich voor op maandag 30 mei op fe Abdoel Rahmanweg in Suriname.

Uit het onderzoek van de politie blijkt, dat de moeder en de vader van het kind niet samenwonen. De vader geeft niet regelmatig geld voor onderhoud van het kind. Op die maandag besloot Rukshana haar dochter bij de woning van haar vader af te zetten, zodat die de nodige inkopen voor haar kon doen. Op het adres aangekomen bleek, dat de vader niet thuis was. Zijn voertuig was aan de overzijde geparkeerd bij de woning van zijn zus.

Rukshana reed de woning voorbij en zette haar kind op straat. Het kind viel op straat, maar omdat de grootmoeder van het kind al naar haar toekwam, reed Rukshana weg. Volgens de grootmoeder heeft Rukshana haar dochter uit de rijdende auto geduwd, waardoor het kind verwondingen althans zwellingen opliep. Uit de medische verklaring blijkt dat het kind een lichte zwelling had.

Advocaat Chandra Algoe, die Rukshana bijstaat, wees de kantonrechter twee foto’s waarop te zien is dat het kind geen letsel heeft. Ze had wat zand aan haar armen. Rukshana is overigens alleen eenvoudige mishandeling ten laste gelegd.

Ruskhana gaf te kennen dat zij haar kind nimmer opzettelijk pijn kan doen. Zij is de enige die  dat kind verzorgt en ze wil haar kind terug. Ze heeft begrepen dat de vader het kind heeft meegenomen naar Nickerie. Zij is daar niet gerust over. De kantonrechter wil in deze zaak 3 getuigen horen en stelde Rukshana voorlopig in vrijheid. De zaak is uitgesteld naar 5 augustus.

error: Kopiëren mag niet!