Harriët Ramdien: “De protestacties zullen stoppen wanneer men heeft bereikt wat men wil bereiken”

Op basis van de recente ontwikkeling binnen het land heeft Assembleelid Harriët Ramdien (VHP) in een interview met Faried Pierkhan van RBN TV haar mening gegeven over de stand van zaken in het district Nickerie, waar ze woont en werkt.

Ramdien is zich ervan bewust, dat er al sinds jaar en dag gebruik wordt gemaakt van het recht op protesteren.”Ik heb zelf ook aan protesten mee gedaan”, zegt ze overtuigend. Ze zegt, dat ze heeft gemerkt dat de protesten van deze dagen zich jammer genoeg toch wenden in een andere richting. Drie van de leiders uit het protest zijn in een andere hoedanigheid opgeroepen door de president, maar zijn na vervolgens weer door gegaan met protesteren.

Ramdien zegt, dat het de bedoeling is, dat de zaken waarvoor je op komt echt gerealiseerd moeten worden. “Met welke doel ga je protesteren als je na overleg nog steeds gaat protesteren?”, vraagt ze zich zelf af. “Wanneer je eisen stelt en je gaat niet in dialoog blijft het doel onduidelijk. Ga aan tafel zitten en geef aan wat veranderd moet worden. Hierbij moet wel in de gaten worden gehouden dat privé belang en algemeen belang gescheiden van elkaar moeten blijven. Het leven van de burgers in Nickerie gaat gewoon door, de mensen voelen zich niet gedwongen om te gaan protesteren in het district Nickerie, maar de boeren hebben wel hun eigen noodzakelijke issues met het beleid omtrent de rijstsector.” 

Volgens de VHP-politica ordt er nu gewerkt naar een bepaalde datum. “Deze protestactie is een soort van camouflage”, zegt ze erbij. Ze zegt nog twee tot drie dagen nodig te hebben om dit uit te zoeken.

‘Friends and Family’ beleid

Het moment dat je dicht bij de president bent geweest dan word je volgens Ramdien gecategoriseerd als te zijn ‘friends and family’. Alhoewel ze zelf van de VHP is, geeft ze te kennen dat de president oren moet hebben om zodoende correctie te brengen waar het kan. Ze merkt toch, dat de first lady en de broer van de vicepresident degene zijn die het meest worden herkend in het gebeuren rondom ‘friends and family. ‘Friends and family’ heeft geen duidelijke mate van herkenning, “het is een slogan vanuit de oppositie, friends and family”, zegt ze toevoegend aan het gesprek.

Parastatale bedrijven moeten onder vergrootglas geplaatst worden, in het bijzonder EBS

Ze is het er eens mee, dat de burgers zich niet kunnen vinden in de elektriciteitstarieven. Volgens Ramdien moest er een doorlichting plaatsvinden vanaf het begin. “Er moet niet drie en vier jaren gewacht worden”, zegt ze. De rapportages van de parastatale bedrijven ontbreken tot nu. Op basis van die rapporten kunnen de desbetreffende organen kijken welke stappen er getroffen moeten worden om de gemeenschap tegemoet te komen.

Tenslotte gaf ze aan, dat de protestacties pas zullen stoppen wanneer men hun doel of doelen die ze hebben gesteld, ingewilligd worden. Welke van die doelen, gaf de VHP-politica niet concreet aan in het interview met de heer Pierkhan. 

Klik op deze link om het gehele interview te zien en te beluisteren op YouTube.

GW

error: Kopiëren mag niet!