Boze bewoners Coronie blokkeren Oost-Westverbinding bij Totness

De Oost-Westverbinding in Coronie bijTotness is woensdagochtend geblokkeerd door een grote groep boze bewoners van het district. Het verkeer staat volledig vast.

Op beelden die gedeeld worden op social media is te zien dat de actievoerders zeer verhit zijn. Ze zijn niet te spreken over hoe vanuit Paramaribo met hun district wordt omgegaan. Ook is er kritiek te horen op Maikel Winter die niet zou luisteren naar de noden van het volk in het district. Winter zou vandaag niet eens aanwezig zijn in Coronie. Hij was onderweg naar Paramaribo, maar keerde terug toen hij op de hoogte werd gesteld van de blokkade. Teruggekomen luisterde hij naar alle klachten en problemen van zijn bewoners. Hij kreeg een spervuur van vragen over zich heen.

De bewoners protesteren ook tegen het beleid van de regering Santokhi-Brunswijk. Inmiddels worden ze gesteund door de activisten die dagelijks de straat opgaan in de hoofdstad.

Een paar agenten zijn aanwezig om het protest in goede banen te leiden. Rond het middaguur hebben de protesterende bewoners hun blokkade van de belangrijke doorgaande weg opgeheven.

PK

error: Kopiëren mag niet!