Mogelijk eerste klein succesje voor actievoerders: Leo Brunswijk moet van broer vicepresident Ronnie functies neerleggen

De demonstranten die sinds maandag iedere dag de straat op gaan om te protesteren tegen het beleid van de regering Santokhi-Brunswijk lijken woensdagochtend een eerste succesje binnen te hebben gesleept. De actievoerders protesteerden ‘s ochtends bij het Kabinet van de Vicepresident.

Zoals bekend is van vicepresident Ronnie Brunswijk laat hij altijd zijn gezicht zien wanneer groepen mensen bij hem op de stoep staan om bijvoorbeeld petites aan te bieden of om gewoon een stem te laten horen. Ook woensdagochtend bleef hij niet binnen zitten toen de groep demonstranten voor de deur stond.

“Lei Brunswijk gaat zijn functies neerleggen”

“Jullie hebben gelijk”, liet hij de demonstranten weten. “Wij gaan doen wat het volk wil. Wat moet ik doen?”, vroeg hij aan de actieleiders. Dave van Aerde, een van die actieleiders, vroeg Brunswijk waarom zijn broer op zoveel posten zit. functies heeft. Tot wellicht verbazing van Van Aerde en zijn kompanen was het heldere antwoord van de vicepresident: “Vanaf morgen gaat Leo Brunswijk zijn functies neerleggen.” De vicepresident liet weten, dat hij hierover niet eens contact hoeft op te nemen met zijn broer en dat hij gewoon opdracht geeft.

Toch was dat niet echt voldoende voor de demonstranten: zij willen dat Leo Brunswijk per direct functies neerlegt. “Poer a stekker”, werd luid gescandeerd.

Van Leo Brunswijk is bekend, dat hij in ieder geval in 2020 nog in vier Raden van Commissarissen zat, te weten van NV Havenbeheer, de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), de Energie Bedrijven Suriname (EBS) en Staatsolie.

PK

error: Kopiëren mag niet!