Onderzoekscommissie Mungra Medisch Centrum start onderzoek

De verschillende problemen waarmee het Mungra Medisch Centrum (MMC) in Nieuw-Nickerie te kampen heeft zullen binnenkort tot het verleden gaan behoren. Dit werd kenbaar gemaakt door president Chandrikapersad Santokhi tijdens zijn bezoek onlangs aan het district Nickerie

“Er is geen sprake meer van de tent sluiten’

Veel van het personeel van het Mungra Medisch Centrum maakte zich ongerust en dacht dat door het op dit moment gevoerde beleid, het centrum tot het verleden zou gaan behoren. De vele stakingen, die er bijna elke maand zijn, waren zelfs voor de personeelsleden teveel geworden. “Mensen zitten maanden zonder dat ze geld hebben ontvangen voor hun verleende goede diensten”, zegt een verpleegster die meer dan 10 jaar werkt in het MMC tegen Dagblad Suriname.

Zelfs het personeel dat tijdens de Covid-19-pandemie zich in heeft gezet, is tot heden niet uitbetaald. De emmer bij het personeel liep rustig vol. Ze hadden gehoopt dat er verandering zou komen in het bestuur van het MMC, maar tijdens het bezoek van de president heeft hij een plan van aanpak voorgesteld aan het bestuur. Het is in ieder geval duidelijk, dat het ziekenhuis de deuren niet zal sluiten en normaal de Nickeriaanse gemeenschap de nodige gezondheidszorg aan zal blijven bieden.

Speciale commissie

De president heeft een speciale commissie in het leven geroepen onder leiding van oud-directeur Ravin Changoer die ervoor gaat moeten zorgen dat alle problemen waarmee het ziekenhuis te kampen heeft duidelijk vastgelegd moeten worden. Het is de bedoeling dat deze commissie met het ministerie van Volksgezondheid ervoor gaat moeten zorgen, dat de het MMC niet verder de grond in zakt.

De grote bedragen aan gelden die tot nu toe onder de noemer van geleend geld worden geplaatst, moeten ook door deze nieuwe commissie bekeken worden. Er moet een algeheel onderzoek komen dat samenvattend alle problemen moet herkennen en een degelijke oplossingsmodel voor de problemen moet bedenken.

Deze commissie staat dus onder leiding van Ravin Changoer die  jarenlange ervaring heeft met het MMC. Het onderzoek in de instelling is in volle gang. Burgers vragen zich af of het onderzoek ook te maken heeft met het op non-actief stellen van de medische directeur en andere leden van het Mungra Medisch Centrum. Het antwoord op die vraag zal na de resultaten van het onderzoek gepubliceerd worden.

GW

error: Kopiëren mag niet!