“Ik was aangenaam verrast”

Honderden mensen hebben maandag 18 juli geprotesteerd tegen het beleid van de regering. Onder deze massa mensen bevonden zich onder andere Dave van Aerde en Sherwin Valies. In een gesprek met Dagblad Suriname geven zij aan, wat zij van de opkomst vonden en wat de verdere plannen zijn. 

Van Aerde: “Ik was aangenaam verrast”

Van Aerde geeft ten eerste aan, dat hij niet precies wist wat hij moest verwachten van de opkomst. “Ik was aangenaam verrast en ondanks de drukte hebben de mensen bewezen dat zij zich wel kunnen gedragen.” 

Aan Van Aerde werd gevraagd wat tijdens de protestactie beter kon. Hierop antwoordt hij, dat het de eerste keer is dat hij heeft deelgenomen aan een protestactie. Wel stelt hij, dat het geluid veel beter kon. Verder geeft hij aan, dat het aardig gelukt is om de mensen in toom te houden, ondanks dat er enkele mensen waren die de rust wilden verstoren. 

Wat betreft de verdere plannen met betrekking tot de protestactie, zegt Van Aerde: “Wij gaan sowieso door, we eisen dat de president zich aan zijn woord houdt en dat is dat family en friends naar huis gaan. Verder eisen we echte transparantie. Het was de eerste dag en we verwachten dat het drukker gaat worden.” 

Sherwin Valies: “Alles is spontaan gegaan” 

Sherwin Valies geeft aan, dat de leiding voor de eerste dag niet ontevreden mag zijn. “Ik denk dat de stootgroep moet evalueren en dan het plan verder moet uitzetten. Zoals ik begrijp zijn individuen opgestaan en hebben opgeroepen. Het is dus geen groep. Na vandaag denk ik dat er een groep opstaat en de planning doorgeeft.” 

Aan Valies werd ook gevraagd wat beter kon tijdens de protestactie. Hierop zegt hij, dat niets beter kon, alles is spontaan verlopen. Net als Van Aerde stelt hij, dat het geluid ook wat beter kon. “Maar ook daar leert de organisatie uit”, zegt Valies.  

Zowel van Aerde als Valies geven aan, dat zij wachten op verdere informatie voor wat betreft de volgende protestactie. 

SK

error: Kopiëren mag niet!