Agressieve en ruwe taferelen bij actie tegen regering

Honderden mensen hebben maandag geprotesteerd tegen het beleid van de regering. Onder aanvoering van exponenten van de Surinaamse Politiebond, waaronder Raoul Hellings en Sergio Gentle, maar ook anderen zoals Maisha Neus, Stephano Biervliet en Curtis Hofwijks, is agressief geprotesteerd voor het Kabinet van de President, de Nationale Assemblee en op het Onafhankelijkheidsplein. 

De mensen waren enorm verhit en er werd “Weg met Chan!” geschreeuwd. De actie had een heel agressief karakter en er werd zelfs geprobeerd om  het Kabinetsgebouw te bestormen. De veiligheidsinstanties waren echter in grote getallen aanwezig. Tientallen gewapende agenten en militairen hielden de wacht.  

Stijgende prijzen 

Directe aanleiding voor het protest was het reçu schandaal bij het ministerie van Financiën en Planning. Maar, ook de oplopende kosten van levensonderhoud en benzine waren voor velen een breekpunt. 

Vele gewone burgers hebben gehoor gegeven aan de oproep tot protest. Vele zorgverleners en leerkrachten waren op de been. Er is veel ontevredenheid over het beleid van de regering. Ook is men volgens de demonstranten het zat dat beloftes niet worden nagekomen. Men is de almaar stijgende prijzen van producten in de winkels, benzine, nutsvoorzieningen en huishuur meer dan zat. Het benoemingenbeleid werd ook sterk afgekeurd.

(In Dagblad Suriname van dinsdag 19 juli meer over het protest van maandag.)

error: Kopiëren mag niet!