DNA-lid Tarnadie: “Regering, put the money where your mouth is !”

Het Assembleelid Remie Tarnadie (NDP) van het district Coronie heeft dinsdag in de Nationale Assemblee zich nogal gepikeerd uitgelaten over het feit, dat de regering geen financiële middelen beschikbaar stelt voor de verschillende districtsfondsen waardoor de districten snel acute problemen zelf kunnen aanpakken. 

Hij vindt het een schande wanneer bestuursressorten niet eens in staat zijn om huisvuil op te halen of de bermen langs de weg van hoog wied te ontdoen. 

De president heeft op verschillende momenten aangegeven dat door prudent beleid behoorlijk geld is bespaard. Staatsolie die verpand zou zijn stort ook behoorlijk wat geld in de staatskas. Het dienstjaar 2022 staat reeds op de helft en Tarnadie doet een dringend beroep op de regering om de nodige financiële middelen vrij te maken ten behoeve van de districtsfondsen. Volgens het Assembleelid zijn de bedragen slechts een druppeltje op een hete plaat. “Regering, monie dé! Put the money where your mouth is”, aldus Tarnadie zichtbaar gepikeerd.

Pompgemalen Zeedijkgebied

De parlementariër vroeg dinsdag voor de zoveelste maal dringende aandacht van de regering voor de situatie in het Zeedijkgebied in Coronie waar alle pompgemalen reeds enige tijd buiten werking zijn.  De bewoners van Noord Totness moeten lijdelijk toezien hoe hun moestuinen en kleinvee letterlijk verzuipen. De situatie zou vele malen erger zijn indien de schutsluis er niet zou zijn.

Voorts zei hij, dat in zijn district het huisvuil al langer dan een maand niet is opgehaald. Als gevolg van de vele regens in de afgelopen periode zorgt dit voor zeer onhygiënische situaties met een gevaar voor de volksgezondheid. Hij verwijst naar het district Nickerie waar nu sprake is van een uitbraak van de Ziekte van Weil.

De regering heeft per presidentieel besluit 7 van de 10 districten in het land tot rampgebied verklaard. Dit betekent, dat de regering alle ruimte heeft om in te grijpen waar zulks nodig is. Als gevolg van de aanhoudende regens doen zich nog steeds situaties voor in de districten waarbij gebieden onder water lopen.

SS  

error: Kopiëren mag niet!