‘Risk communication’ expert bezoekt minister Ramadhin

Het ministerie van Volksgezondheid houdt in samenwerking met de Pan-American Health Organization/World Health Organization (PAHO/WHO) op 13, 14 en 15 juli een Risk Communication and Community Engagement Workshop, waaraan diverse ziekenhuizen en ministeries deelnemen. Risk communication expert Ljubica Latinovic, die de workshop zal verzorgen, heeft een kennismakingsbezoek gebracht aan minister Amar Ramadhin. 

Zij heeft in het kort aangegeven wat het doel is van deze workshop en zal samen met alle instanties de komende dagen hierop ingaan.

De doelstellingen van deze workshop:

  1. Bouw het begrip op van de rol en componenten van risicocommunicatie en gemeenschaps-betrokkenheid (RCCE) voor paraatheid en reactie op noodsituaties op het gebied van de volksgezondheid, met speciale aandacht voor respiratoire virussen.
  2. Hulpmiddelen en vaardigheden bieden om RCCE effectief te gebruiken om tijdens gezondheids crises op een tijdige en effectieve manier te communiceren en in contact te komen met getroffen gemeenschappen.
  3. Start besprekingen over de routekaart voor versterking van het nationale RCCE-systeem voor paraatheid en reactie op noodsituaties.

Minister Ramadhin is de PAHO/WHO dankbaar voor de technische ondersteuning en is ervan overtuigd. dat de workshop moet leiden tot het vergroten van onze technische capaciteiten op het gebied van risicocommunicatie in Suriname.

Er is veel geleerd uit de Covid-pandemie en Suriname moet, aldus het ministerie van Volksgezondheid, voorbereid zijn op toekomstige pandemieën of ziekte-uitbraken.

error: Kopiëren mag niet!