Ben E Maringa heeft als passie muziek maken

De Surinamer Ben E Maringa heeft muziek maken als passie. Hij is al enkele jaren actief in de muziekwereld. Ben E Maringa heeft gewerkt aan de song “Tears Rain”. Hij tracht steeds een belangrijk ervaring te delen met zijn fans.

Een verhaal van zijn collega gaf hem de inspiratie om te werken aan zijn nieuwste song. “Tears Rain” gaat over een heer en dame die problemen hebben binnen hun relatie. Het is een  Engelstalig lied en het muzikale gedeelte is verzorgd door Winton Wilmot (een Jamaicaan die op Trinidad woont). Er is een teaser vrijgegeven (zie hieronder) en de bijbehorende videoclip volgt nog. 

Ben E Maringa zag het levenslicht op 21 juli 1957 in het rijstdistrict Nickerie. Hij bracht zijn jeugd door in het westelijk deel van Suriname, waarna hij verhuisde naar de hoofdstad Paramaribo. Ben was al sinds zijn 14de geïnteresseerd in muziek. Hij voelde zich altijd aangetrokken tot muziek, totdat hij zelf muziekinstrumenten begon te maken. Van boterblikjes maakte hij bijvoorbeeld een drumstel. Zijn inzet en talent zorgden ervoor dat hij zonder lessen te volgen wel op de maat kon drummen. Uiteindelijk werd hij opgemerkt en kreeg de gelegenheid om voor een steelband de drum te bespelen. Dit deed hij met veel plezier en demonstreerde zijn gave als artiest aan het publiek. Vanaf dat moment begon de muziekcarrière van deze zeer getalenteerde artiest. 

Hij houdt ook van lezen, naar een mooie film kijken of  babbelen over een goed onderwerp en koken. Voor wat muziek betreft heeft hij een aparte liefde voor bepaalde genres, zoals ballads, disco, soca en reggae. Hij staat ook open voor andere genres, vertelt de artiest in gesprek met Dagblad Suriname.

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!