Baithak gana group Neeraj heeft als doelstelling behoud van cultuur

Een vriendengroep uit Suriname die zich bezighoudt met muziek heeft een Baithak gana group opgericht. De nieuwe baithak gana groep van Suriname heet Neeraj. De groep telt zes leden, te weten Viroe Chotoe (keyboard), Akshay Phagoe (dholak) en Rohan Bhugwansing (dhantaal), Rohan Bhatoe en zanger tevens bandleider Sharwien Tedjoe.

De groep heeft haar eerste succesvolle optredens achter de rug. Voor het reserveren van de nieuwe muziekgroep kan het publiek contact maken met Rohan Bhatoe of Sharwien Tedjoe. 

“Wij wilden graag nu onze cultuur naar voren brengen, zoals de dhol dhantaal harmonium. Zodoende kwamen wij op het idee om een groep te vormen. Wij willen onze cultuur behouden en die naar voren brengen want het is aan het verwateren. Een ieder kiest eerder voor een orkest, terwijl baithak Gana meer effect kan opleveren met verschillende soorten gevoelens van liederen. Tijdens vormen van de groepen kregen wij begeleiding en steun van de bekende artiest Mr pre, Prewien Balkaran tevens de manager van muziekformatie Showtime”, vertelt Bhatoe in gesprek met Dagblad Suriname. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!