Het NKC Instituut bestaat al 5 jaar

Deel 2: Obstakels en toekomstplannen van het NKC

In deel 1 werd het ontstaan van het NKC Instituut belicht door de directrice, Nancy Nathoenie. In dit deel 2 zullen de obstakels en toekomstplannen belicht worden.

Obstakels

Nathoenie zegt, dat het instituut niet echt obstakels heeft gekend. Toen zij pas van start gingen met de school kregen zij wel problemen met de omliggende buren, die het niet accepteerden dat ze een school hadden in een woonwijk, dit vanwege parkeerruimte onder andere. Uiteindelijk bleek dat de buren na een jaar begrip voor de school hebben getoond, omdat ze hebben kunnen waarnemen dat Nathoenie met goede zaken bezig is. “We zijn vandaag de dag goede buren en alles gaat nu prima”, zegt Nathoenie.

Verder zegt zij: “Toen ik pas met de school was gestart kreeg ik ook problemen met de inspectie. Zij vonden dat ik moest werken aan bepaalde veranderingen. In het begin werd ik boos op ze. Naarmate ik groeide heb ik ontdekt dat ze gewoon het beste wilden van me. Dat was eigenlijk geen obstakel voor mij, maar meer een verbeterpunt.”

Nathoenie geeft verder aan, dat het NKC ook leerkrachten heeft gehad, die deden alsof zij de kinderen lief hadden. Zij heeft daarom heel wat leerkrachten moeten bedanken. Maar, ook hebben enkele leerkrachten van het instituut recentelijk zelf bedankt. Dit hebben zij gedaan, omdat ze aanvoelden dat ze niet hier thuis hoorden, zegt de directrice.

“Het werk dat we doen is niet gemakkelijk. De leerkrachten die we op dit moment hebben bij het NKC zijn een compliment waard, het zijn leerkrachten die vanuit een oprecht hart met de kinderen werken, ze doen het met heel veel liefde. Het zijn de gekozen leerkrachten die God heeft aangeraakt om hier te zijn. God heeft de rest zelf voor mij opgeruimd.”

Toekomstplannen van het NKC

Nathoenie geeft aan, dat het haar grootste wens is, om een modern instituut op te zetten. Daarvoor is er een groot perceel nodig. Zij had eerder een perceel aangevraagd aan de Ringweg, maar die werd echter toegewezen aan iemand anders. Op dit moment heeft het NKC drie filialen, maar de directrice stelt, dat zij haar modern instituut op één plek wil, waar kinderen vanaf de peuter tot de zesde klas onderwijs kunnen volgen. Vervolgens wil ze op hetzelfde perceel een praktijkschool voor de kinderen. Verder is het haar droom om een eigen zwembad voor het instituut te hebben, waar de kinderen zwemlessen kunnen volgen. Maar, dat is niet alles, Nathoenie zegt, dat zij haar zwembad ook graag zou willen openstellen voor gemeenten, om mensen te dopen, zodat haar plek heilig en rein blijft.

Nathoenie zegt tot slot dat zij ook haar eigen educatiecentrum wil opzetten, waar scholen terecht kunnen om meer over de natuur te weten te komen, maar ook voor wat extra inkomsten voor het NKC. Zij heeft 12 jaren gewerkt bij de dierentuin, waar zij educatie rondleidingen gaf, vandaar dat dit ook een van haar dromen is.

SK

error: Kopiëren mag niet!