Toename vraag naar reisdeviezen

Sinds enkele weken is er sprake van een toename van de vraag naar vreemde valuta, met name de US dollar en de Euro.  De aanloop bij de verschillende cambio’s is merkbaar toegenomen. Volgens kenners van de valutamarkt heeft dit vooral te maken met de vraag naar deviezen voor vakantiedoeleinden. 

In de huidige post Covid-pandemie periode is de behoefte onder de mensen om te reizen toegenomen. De toename van de vraag naar reisdeviezen vormt al enige weken een kleine opwaartse druk op de wisselkoers. De koers voor de US dollar noteerde gisteren rond de SRD 22,50 en die van de Euro lag rond de SRD 22,75. 

Ingewijden zeggen, dat de toename van de vraag naar reisdeviezen een tijdelijke ontwikkeling is en dat het geen reden is tot paniek. De valutamarkt wordt gedreven door het vraag en aanbod mechanisme.

SS

error: Kopiëren mag niet!