President Santokhi juicht renovatie Hendrikschool toe

Voor gedegen onderwijs is het van belang dat onderwijsinstellingen voldoen aan de minimale voorwaarden. In dit kader heeft Digicel Suriname besloten financieel in te komen voor de renovatie van een deel van de Hendrikschool.

Bij de opening van de gerenoveerde ruimtes op donderdag 7 juli sprak president Chandrikapersad Santokhi zijn waardering uit voor het initiatief van de telecomprovider. Het getuigt volgens hem van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het staatshoofd stond ook stil bij het jeugd- en onderwijsbeleid van de regering. 

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) sprak van een public-private partnership (ppp). Het onderwijsdepartement heeft in samenwerking met Digicel ervoor gezorgd dat het voorgebouw en enkele lokalen, die drie maanden geleden nog in bouwvallige staat verkeerden, er nu weer fraai bij staan. 

President Santokhi benadrukte eveneens het belang van het onderwijs voor zowel de jongeren en de rest van de Surinaamse gemeenschap. Hij roemde het initiatief van Digicel en moedigde het bedrijf aan uit te kijken naar meerdere projecten om de connectiviteit met de gemeenschap te stimuleren. De telecomprovider bood de school als verrassing 10 computers en gratis internet voor de komende twee jaren. De bedoeling is om andere bedrijven te inspireren ook hun bijdrage te leveren aan de toekomst van Suriname.

De Hendrikschool, genoemd naar gouverneur Hendrik Jan Smidt, is vanaf 2002 opgebracht op de Werelderfgoedlijst van de Unesco en heeft een speciale plek in de Surinaamse geschiedenis.

De school heeft prominente Surinamers voortgebracht, waaronder president Johan Ferrier, kunstenaar Erwin de Vries, dokter Sophie Redmond, politicus Jagernath Lachmon en minister Marie Levens. Het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur is thans bezig meerdere ppp-projecten uit te voeren, onder andere het bouwen van nieuwe scholen in Wanica, met name Lelydorp, en in het binnenland.

error: Kopiëren mag niet!