Pamaaka gemeenschap barricadeert weg naar Newmont

De toegangsweg naar de Merian-goudmijn van Newmont Suriname is al sinds zondag gebarricadeerd door ontevreden bewoners uit de omgeving. Niets kan in en uit bij het bedrijf.

De Pamaaka gemeenschap is vooral ontevreden over het feit, dat gemaakte afspraken met de gemeenschap niet worden nageleefd. Dit zeggen enkele bewoners. Een van hen is Adam Ceder, die zegt dat er bij de afspraken met de multinational inspraak was overeengekomen met de gemeenschap en de granman. Volgens Ceder is er van die inspraken nu bitter weinig over, omdat alles slechts via de granman loopt. De gemeenschap voelt zich hierdoor buitengesloten.

“Nu beslist de granman en weet het volk niet wat er gebeurt. Ze hebben de granman als partner genomen en niemand bekommert zich om het volk en dat is het probleem nu hier.”

RB

error: Kopiëren mag niet!