211 jaar onafhankelijkheid Venezuela herdacht bij borstbeeld Bolivar

In Suriname hebben diplomaten dinsdag 5 juli stilgestaan bij 211 jaar onafhankelijkheid van de Bolivariaanse Republiek Venezuela. De herdenking vond plaats met een kranslegging bij het borstbeeld van Simón Bolivar op het Kerkplein in het centrum van Paramaribo.

De kranslegging geschiedde door directrice Miriam Mac Intosh van het directoraat Buitenlandse Zaken van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking samen met de ambassadrice van Venezuela Ayerim Yesenia Flores Riva en de viceminister voor de Caribische Staten, ambassadeur Raúl Li Causi.

In de door haar uitgesproken toespraak benadrukte de directrice de visionaire visie van Simón Bolivar, om te bundelen en gezamenlijk te werken aan de ontwikkeling en welvaart van het Zuid-Amerikaans continent.

Ook de vertegenwoordiger van de Venezolaanse regering, de viceminister voor Caribische Staten, die in Suriname was in de marge van de 43e Reguliere CARICOM Staatshoofden Vergadering, richtte enkele woorden tot de genodigden. Deze plechtigheid werd verder bijgewoond door enkele leden van het Corps Diplomatique.

error: Kopiëren mag niet!