Nieuwe song “N’abi Ten” van AfroKas en Halve met als boodschap: waak voor jaloezie

Een nieuw nummer van Raiven is gelanceerd, met een bijbehorende videoclip, getiteld “N’abi Ten”. De song is binnen een week is opgenomen. Zanger Raiven  heeft voor dit muziekproject zijn collega artiest Halve benaderd. Zodoende komt het duo na ruim 17 jaren weer bijeen. Halve was gelijk bereid om mee te werken aan dit project. Het resultaat is een track met een speels futuristische videoclip.

De song is op papier gezet door AfroKas. Het team tracht zich altijd in de schoenen van de luisteraar te plaatsen. Dagelijkse aspecten waar men zich in kan plaatsen raken de luisteraar vaak eerder, zoals een gebeurtenis die ze meegemaakt hebben en dit verwerken ze in hun tracks. Het uitbrengen van nummers waarin niet gescholden wordt en die ook door kinderen beluisterd kunnen worden, staat bij hen voorop.

“N’abi Ten” geeft als boodschap mee te waken voor jaloerse mensen en om ze geen aandacht te geven. Deze boodschap komt glashelder naar buiten. “Stoor je niet aan jaloerse mensen.” “Iedereen maakt het wel mee. Je bent aan het dansen, geniet van het leven, straalt, voelt je lekker, maar men gunt je niet. Het gaat om de mensen die eindeloze kritiek op alles leveren. Het is belangrijk geen aandacht hieraan te schenken en geen tijd uit te trekken voor negativiteit”, laten de zangers weten. Volgens hen moet men zich helemaal niet storen en gewoon door blijven gaan met het leven en met wat men doet. “Ze blijven toch maar praten over je en je misgunnen. Niemand heeft tijd hiervoor en AfroKas ook niet.”

AfroKas is ontstaan op 26 juni 2016 en is een compacte productie formatie van producers, beatmakers, muzikanten, zangers en songwriters uit Amsterdam die een baanbrekend unieke formule heeft bedacht. Door het samenbrengen van verschillende muziekstijlen ontstond een prachtig nieuw geluid. Dit markeerde de geboorte van een nieuw genre wat ook gelijk werd vernoemd naar de groep, “AfroKas”.

Deze groep bestaat uit de artiesten Raiven & Wos. Beiden zijn geboren op 5 januari en afkomstig uit de Surinaamse Kaskawi en Kaseko wereld. Ze kennen elkaar sinds de jaren ’90 waar ze samen speelden in zowel de groep La Caz en de muziekformatie Cas-U-All. Raiven en Wos konden het vanaf het begin goed met elkaar vinden en zaten met veel ideeën over muziek en nummers toen al op een lijn.

De groep heeft vanaf 2018 enkele nummers uitgebracht waaronder “Shuffle Boss” met de Surinaams-Nederlandse zangeres Luna, “Better Dayz” met de Surinaamse zangeres Emmely Kartoredjo. Verder de nummers “Champion” met de uit Parijs afkomstige Jazz & Blues zangeres Jessica Joli, “Clap 4 Life” een track die ze tijdens de Corona Pandemie hebben geproduceerd, “Thoughts”en sinds april 2022 “No mang du mi neks”. Een track die tijdens hun Cas-U-All tijd geschreven was door Raiven en nu in een nieuw AfroKas jasje is gestoken.

error: Kopiëren mag niet!