Het blijft kommer en kwel bij SLM – Diverse vluchten Amsterdam en Miami tijdelijk opgeschort

Reeds geruime tijd ondervinden passagiers ongemak vanwege verstoringen in het vliegschema van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM. In een woensdag uitgebracht zogenoemd communique stelt de luchtvaartmaatschappij, “het enorm ongerief dat hierdoor veroorzaakt wordt” te erkennen “en biedt hierbij haar welgemeende verontschuldigingen aan”.

Deze ontwikkeling heeft, zo stelt de SLM nu, alles te maken met de nasleep van de effecten van de Covid-19 pandemie, operationele uitdagingen als gevolg van het vooralsnog niet beschikken over een eigen vloot en tevens de verdubbeling van de brandstofprijs in de afgelopen drie maanden. 

“Aldus is fundamentele interventie vereist. Intussen is het reorganisatieproces welke moet leiden tot gezondmaking van de bedrijfsvoering ingesteld welke in de loop van de komende weken vaste vorm zal aannemen.”

De SLM laat weten genoodzaakt te zijn diverse vluchten op de trajecten tussen Paramaribo en Amsterdam v.v. en Paramaribo en Miami via Guyana v.v. te annuleren.

• Op de Paramaribo – Amsterdam v.v. betreft dit uitsluitend de vluchten gescheduled op 8, 9, 10, 13, 15, 16 en 17 juli.

• Op de Paramaribo – Miami via Georgetown v.v. betreft dit uitsluitend de vluchten gescheduled op 9, 12, 16, 19, 23, 26, 30 juli en 2 augustus.

In de tussentijd wordt, aldus de SLM, hard gewerkt aan een passende en duurzame oplossing voor alle getroffen passagiers, waarbij de volgende extra voorzieningen beschikbaar zijn:

• Compensatie vouchers

• Kosteloos omboeken naar een andere datum

• En/of een voucher voor de aanschafwaarde van het ticket geldig voor (2) jaar.

De regionale passagiersvluchten van en naar Curaçao en Aruba en de cargo-operatie van en naar Miami worden conform vliegschema uitgevoerd.

Het communiqué eindigt met de woorden: “Surinam Airways betreurt de huidige situatie en zal geen inspanning binnen haar mogelijkheden sparen om het ontstane ongerief tot een minimum te beperken.”

Getroffen passagiers zullen echter weinig hebben aan de woorden in het woensdag uitgegeven communiqué van de SLM. Meer en weer wordt het vertrouwen in de zogenoemde ‘national carrier’ verloren en vraagt men zich af hoe lang de SLM nog zal blijven aanmodderen en meer en meer verlies lijden. Ondertussen zijn er andere regionale luchtvaartmaatschappijen die reclame maken in Suriname voor hun vluchten naar en van Paramaribo, zoals het Panamese Copa Airlines. De SLM verliest meer en meer krediet in de regio.

PK

error: Kopiëren mag niet!