Openbaar Ministerie sluit strafrechtelijk onderzoek tegen CEO Hakrinbank N.V. af

Het Openbaar Ministerie heeft naar aanleiding van drie afzonderlijke aanklachten tegen de algemeen directeur (CEO)  van de Hakrinbank N.V., een strafrechtelijk onderzoek opgestart. Daarbij zijn alle personen, die direct of indirect betrokken waren bij de zaak, gehoord, zo laat het OM woensdagmiddag 6 juli weten in een persbericht.

Geen vervolging, directeur geen verdachte

Dit onderzoek, dat vanwege uiteenlopende redenen langer heeft geduurd dan was gepland, leverde echter onvoldoende feiten en/of omstandigheden op om de directeur de status van verdachte te geven en in het verlengde daarvan de vervolging in te stellen. De strafzaak is formeel afgesloten.

De verweten handelingen zouden eventueel gekwalificeerd kunnen worden onder de Wet Seksueel Molest op de werkplek, maar deze wet is nog niet in werking getreden.

Het Openbaar Ministerie heeft alle belanghebbenden geïnformeerd over haar beslissing. Aan hen is ook medegedeeld dat, indien zij zich niet kunnen verenigen met dit besluit, er civielrechtelijke alsook strafrechtelijke wettelijke interventies hiertegen mogelijk zijn.     

error: Kopiëren mag niet!