Caricom-voorzitter Santokhi blikt terug op “vruchtbare en succesvolle” 43e top van regeringsleiders

Caricom-voorzitter Chandrikapersad Santokhi blikt terug op een vruchtbare en succesvolle 43ste Caricom Heads of Government. Dit zegt hij op basis van de overweldigende participatie, gesprekken en de besluiten die genomen zijn tijdens de conferentie. 

Vertegenwoordigers van aanwezige landen, internationale en regionale organisaties hebben tijdens de top ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om bilaterale gesprekken te voeren.

In totaal hebben 15 lidstaten, waarvan drie virtueel, deelgenomen. Daarnaast hebben vier zogenoemde geassocieerde landen deelgenomen aan de conferentie. Verder waren dertien regionale en internationale organisaties c.q. instituten aanwezig. In totaal waren ongeveer tweehonderd afgevaardigden van de deelnemende landen en organisaties aanwezig. 

Wie de lidstaten, geassocieerde landen en regionale en internationale organisaties waren vermeldt de Communicatie Dienst Suriname niet in haar woensdag 6 juli uitgebrachte persbericht.

De Caricom-lidlanden zijn het met elkaar eens, dat er een andere en intensievere aanpak nodig is om de uitdagingen, waarmee de regio heden ten dage kampt, aan te pakken. De Caricom-voorzitter zegt, dat er besluiten zijn genomen die de manier waarop er wordt samengewerkt, zal verbeteren. Dit zal leiden tot het formuleren en uitvoeren van beleid met het oog op het verbeteren van het integratieproces en het leven van burgers van de regio.
De voorzitter zegt verder, dat de leiders vastberaden zijn om de handel in de regio optimaal te stimuleren. Daarmee zullen er garanties worden geboden, waardoor Caricom-burgers kunnen profiteren van de daaruit voortvloeiende voordelen. Ook hebben de leiders afgesproken zich intensief in te zetten voor het beschikbaar krijgen van klimaatfinanciering. De voorzitter zegt dat de middelen noodzakelijk zijn voor de landen om zich te beschermen tegen de bedreigingen van klimaatverandering.

error: Kopiëren mag niet!