5 jaar gevangenisstraf in 230 kilo cocaïnezaak

Frits S. en Chagall T. zijn dinsdag 5 juli door kantonrechter Duncan Nanhoe veroordeeld tot elk 5 jaar gevangenisstraf. Het Openbaar Ministerie had 6 jaar onvoorwaardelijk geëist. Frits kwam in juli 2021 in beeld nadat meer dan 238 kilogram cocaïne werd aangetroffen in geschaafd hout. De cocaïne was in pakjes geplaatst in een partij verzaagd hout middels inkepingen die gemaakt waren in het verzaagd hout. 

In deze zaak had de kantonrechter eerder Frits als getuige gehoord tegen Chagall, terwijl Frits de hele zitting al had bijgewoond. Advocaat Benito Pick verzette zich hiertegen op die desbetreffende zitting en gaf aan, dat de getuige thans niet meer onbevangen zijn getuigenis kan afleggen, zeker nu hij zelf ook een belang heeft in deze zaak.

In zijn vonnis ging de kantonrechter hieraan voorbij en stelde dat die verklaring betrouwbaar was. In zijn verklaring had Frits te kennen gegeven, dat hij het hout in opdracht van Chagall had opgehaald  en vervolgens naar de Hut te Weg naar Zee was gereden om nog meer hout op te halen en hierna naar het bedrijf was gereden. Chagall ontkent ooit deze opdracht te hebben gegeven.

Frits heeft steeds wisselende verklaringen afgelegd. Ook gisteren in zijn laatste woord stelde Frits eerst de opdracht van zijn werkgever Chagall te hebben gehad om kort daarna te zeggen dat hij de opdracht van een mevrouw Kalidjo heeft gehad. Eerder had  Frits gezegd “Chagal heeft mij gezegd om niets te zeggen, nadat het spul was ontdekt.”

error: Kopiëren mag niet!