Putri Jawa Suriname, 15 contestanten maken zich op voor talentenronde

De Vereniging Herdenking Javaanse Immigratie (VHJI) is druk bezig met de Putri Jawa Suriname contest. 15 contestanten zijn geselecteerd. De namen van de contestanten zijn bekend gemaakt via de Facebook-pagina Putri Jawa Suriname. Na de selectieronde moeten de deelneemsters nog de introductie ronde, talenten ronde, Saron ronde en de vragenronde doormaken. De talentenronde staat gepland voor 30 juli. De sjerp ceremonie heeft inmiddels ook al plaatsgevonden. 

De organisatie is in februari van start gegaan met de voorbereidingen. Sylvani Munshi-Kasanpawiro, tevens de 1ste Mrs. Grand Suriname, is belast met glamour en looptechniek onder de contestanten en een ander team zorg voor het cultureel gedeelte. Uiteindelijk zullen 15 dames strijden om gekroond te worden tot Putri Jawa Suriname. De finale staat gepland voor september dit jaar. De winnares van Putri Jawa Suriname zal naar huis gaan met een geldbedrag en andere prijzen.

De VHJI heeft als doelstelling om met de Putri Jawa Suriname contest een platform te bieden aan jonge dames, om zich op een positieve manier te presenteren aan de Surinaamse gemeenschap.

Putri Jawa Suriname moet de saamhorigheid en waarden van de Javaanse cultuur uitdragen en in het bijzonder de belangrijke rol die vrouwen vervullen in het sociaal bewustzijn, de creatieve industrie, het milieu, onderwijs en sectoren die een grote bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de Surinaamse samenleving. Het geheel wordt voor de tweede keer georganiseerd en zeker na 20 jaar. 

 (Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!