‘Commando’ is afsluitend thema voor dit schooljaar op Peuterschool Papegaaitjes

De peuters van Peuterschool Papegaaitjes hebben een geslaagde dag achter de rug met als thema commando. Directrice Vennelay Lagadeau zegt in gesprek met Dagblad Suriname, dat het tevens het afsluitende thema voor dit schooljaar is geweest. Ze gaf het volgende mee over deze dag op de Peuterschool Papegaaitjes. 

Er wordt steeds gekeken naar wat de peuters nodig hebben, dus waarvoor ze eventueel een motivatie/push nodig hebben. Dit jaar bleek dat de peuters assertiviteit misten. Zodoende heeft de directie besloten om ze om te toveren tot een commando voor een dag, want die is zelfverzekerd.

De peuters hebben een maand voorafgaand aan deze dag een basistraining mogen volgen. De directie heeft hierbij ook minister Krishna Mathoera van Defensie betrokken en zij was op bezoek.

Er hebben zeker 129 peuters deelgenomen aan het geheel. Een ieder op de Peuterschool Papegaaitjes was hierbij te bewonderen in camouflagekleding. Het voorgaande was een verrassing voor de minister en ze vond het prachtig. Met de commando dag is getracht om de peuters ook vaderlandsliefde bij te brengen, door het volkslied te zingen en ook te leren, hoe zij voor zichzelf  moeten opkomen, zelfvertrouwen te hebben. De directie is zich aan het voorbereiden op een uitreiking, aldus directrice Vennelay Lagadeau in gesprek met Dagblad Suriname. 

De Papegaaitjes Peuterschool werd opgericht in 2001 door mevrouw E.S. Doorstam met als doel kwalitatief onderwijs en opvang in Suriname.

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!