Ambassadeur van Finland brengt beleefdheidsbezoek aan minister Kuldipsingh

De ambassadeur van Finland, Pertti Ikonen, heeft maandag een beleefdheidsbezoek gebracht aan minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (kortweg EZ). 

De aandacht werd gevestigd op kleine- en middelgrote ondernemingen (KMO’s) en verbeteringen in technologie. De minister werd bijgestaan door de directeur van Economische Zaken, Aroen Jadoenathmisier, en de waarnemend directrice van Ondernemerschap, Karishma Mathoera.

De ambassadeur vindt, dat de bilaterale relatie tussen de twee landen geïntensiveerd moet worden. Finland staat bekend om zijn hoge technologieontwikkeling. Suriname kan op deze deskundigheid een beroep doen. Verder zijn de meeste ondernemingen in Finland geprivatiseerd, wat goed is voor de economie, aldus EZ in een uitgebracht persbericht. Ambassadeur Ikonen heeft meegedeeld dat hij ook gesprekken zal voeren met organisaties om projecten uit te voeren.

Volgens Karishma Mathoera zal de focus worden gelegd op KMO’s, vanwege de economische crisis. Deze ondernemingen kunnen een enorme bijdrage leveren aan het herstellen van de economie van Suriname. 

Minister Kuldipsingh zei open te staan voor investeerders uit Finland en dat zal worden nagegaan in welke specifieke sectoren er geïnvesteerd kan worden. 

error: Kopiëren mag niet!